Nagyterem (Azúr szint)
Az Azúr szint egy étterem, a Taverna vendégeinek pihenője. Az italválaszték ezért is csekély: részegedésre ott a Bűnbarlang. :)
HIDEG ELŐÉTELEK
-Beluga kaviár a Déli-tengerből, klasszikus körettel
-A Taverna konyhájában cseresznyefán füstölt lazac
-Kóstoló három féle füstölt halból (lazac, kardhal, tonhal)
mézes-kapros mustármártással és grapefruittal
-Leveles saláták endívián sűlt kecskesajttal
-Ötbányai füstölt szarvassonka körtével és kéksajt mártással
LEVESEK
-Fácánelixír töltött kucsmagombával
-Sütőtökkrémleves trombitagombával
-Őzraguleves gesztenyével és savanyú almával
-Fokhagymaleves petrezselymes sült békacombbal
-Három ízelítő Chef Kalla (a főszakács) leveseiből
MELEG ELŐÉTELEK
-Gomba gombában
-Gyengéden füstölt királyrák, mogyoró szósszal és ropogós
zöldségszalmával
-Libamáj-alma szendvics
-Szőlőhegyi csigák forró kőtálban, fokhagymás kéksajttal
HALÉTELEK
-Serpenyőben sült fogasfilé Taverna módra,
parajágyon,elf óbor mártással és zöldséggyöngyökkel
-Mélysötéti harcsaszelet a törp molnár módján:
paprikás-gombás szélesmetélttel
-Egészben sütött tengeri halak asztalnál szervírozva,
vajban párolt zöldségekkel, leveles parajjal és tárkonyos mártással
(Halspecialistánk:Moddy Remes készíti el Önnek)
-Ördöghal érmék roston
FŐÉTELEK:
-Frissen füstölt lazacpillangó párolt zöldségekkel, kapris tormamártással
-.Libafertály kemencében sütve pezsgős párolt káposztával,
kastélyburgonyával és sült almával
-Borjú steak sült fűszervajas burgonyával és bors
mártással
-Dupla bélszínjava asztalnál szeletelve, burgonyával,
fényezett zöldségekkel és tormás mártással
(Hússzakértőnk:Hulger Mondry)
-Mágnás gulyás bélszínből, csipetkével
-Rózsaszínűre sütött báránybordák zöldségszalmán, zelleres pürével
-Sertésszűzérmék sörös sajt alatt sütve, pirított burgonyáva
-Fácánmell Gróf Tubbelyn módra
(libamájszelettel töltve, roston sütve, szalonnás kelcsíkokkal és sült
almával-Tubbelyn úr nagy gourmet volt,a Taverna állandó
vacsoravendége.Korai elhunyta után dedikálta neki a konyha
személyzete ezt a különlegességet. )
-Fehérparti szarvasgerinc rózsaszínűre sütve, szarvasgombás
mártással,
grillezett zöldségekkel és gesztenyével (két adag felett asztalnál
szeletelve)
-Borjústeak de Ziron módra
(libamájjal, gombával, kapros-paprikás mártással és galuskával;a néhai
Taverna-tulajdonos emlékére)
-Frissen sütött paprikás csirkemell tojásos galuskával, Kalla módjára
-Ropogósra sült kacsa melle és combja Taverna módra
(vörösboros aszaltszilvás vöröskáposztával, kacsamájas
törtburgonyával-Perech Roddy könyvtáros nagy kedvence)
-Egészben sütött csontos báránykaraj rozmaringgal, cukkini és
padlizsán saltimbocca-val
(asztalnál szeletelve)
EGY GOURMET VACSORÁJA (A Taverna által összeállított menü-borból mindig egy pohárnyi értendő)
Egy kanál Beluga kaviár
Gyengén füstölt királyrák, balzsamecetkrémes ruccolás salátával
Tovvalyn Chardonnay
Fácánelixír töltött kucsmagombával
Grillezett libamáj diós brióson, sült almával
Drobbermaid (Ötbánya környéki,aszú jellegű fehérbor)
Kemencében sült szarvasgerinc vörösboros mártással, vadgombákkal
és gesztenyével
Essefyl-i Bikavér
Borgolyó ropogós tésztakarikában
Igazi,50 éves elf óbor
ÉDESSÉGEK:
Csokoládés desszert málnával és málnaraguval
Csokoládé fondü
A híres trüffel-marcipán Taverna torta
Meleg sült sajttorta pirosbogyós gyümölcsraguval
Csokoládés-rumos-diós kis ligeti fogat
Gesztenyepüré csokoládéba hálózva konyakmeggy tükrön
TEÁK:
Pekoe Molly
(a teacserje csúcsáról származó zsenge, narancsszínű levelekből)
Lapsang Souchong (nyílt tűz felett fermentált fekete tea)
Oolong (félig fermentált sárga, bársonyos tea)
Taverna jókedv tea (narancshéjas, mazsolás tea ananász és
eperdarabokkal)
Marcipán (marcipán ízesítésű teakeverék)
Ginseng - gyömbér (zöld Sencha tea ginseng-, gyömbérdarabokkal és
kardamommal)
BOROK:
-Barlangi Barát (mélységi gnómok által meghonosított igen kiváló fehérbor)
-Elf óbor (20-100 évesig-természetesen,minél öregebb,annál drágább.Egy 100 évesből egy pohárnyit kaphat maximum a vendég.)
-Grassenbach Chardonnay "Prémium" (méltán kedvelt fajta,ám vigyázat!Erősebb,mint az átlagos borok.)
-Bockfölde Rosé (A nem is túl távoli vidék finom szőlőinek méltó egyvelege)
-A minótaurusz vére (Igen testes,fűszeres vörösbor)
-Fekete mágia (nagyon sötét színű,édes-savas kevercs bor,különleges ízvilággal:legtöbb fogyasztójának fintort "varázsol" a képére-innen ered a neve)
-Onthus-menti Merlot
-Havasi gyopár (zöldes színe miatt kapta nevét-kellemes,gyengéd ízű,könnyű fehérbor)
-Különleges borok:mindig a pince legmélyéről (Az igazán egyedi borainkról érdeklődjön a felszolgálóktól! )
SÖRÖK:
-Ötbányai Habzó
-Boulles Mertes (kifinomult ízvilágú,ámde erős sör)
EGYÉB ITALOK:
-Pezsgők (többfajta,ámde mind drága,különleges darab)
-Almapálinka
-Gorgus-konyak
|